Skip to content

Onze bezinningscentra

IMG_1225.jpg
IMG_1225.jpg

Het Rustpunt in Gent

‘Het Rustpunt’ is gevestigd in het 17de eeuwse karmelietenklooster in het hartje van Gent. Gelegen op een boogscheut van het Gravensteen en vlakbij het historische centrum van de stad, vormt het de ideale uitvalsbasis voor een verkenning van Gent.

Al onze kamers zijn volledig gerenoveerd en voorzien van alle comfort : elke kamer heeft een eigen badkamer met inloopdouche, toilet en lavabo. De kamers zijn uitgerust met  een bureau, verwarming, airco, internetaansluiting en wifi.

Voor een verblijf in het Rustpunt, kan je kiezen uit de volgende formules : overnachting met ontbijt of verblijf in volpension

In het hoofdgebouw beschikken we over 12 enkele kamers, 6 dubbele kamers, 9 twin kamers en 1 kamer voor drie personen. Op de site kan je ook de gastenverblijven ‘De Kluis’ en gastenverblijf ‘Thérèse’ terugvinden, deze kunnen apart gehuurd worden.

Het Rustpunt beschikt tevens over verschillende zalen, geschikt voor seminaries, vergaderingen, workshops, feesten of bijeenkomsten.

Wij organiseren ook een gevarieerde waaier aan activiteiten en retraites.

Hopelijk mogen we jou binnenkort verwelkomen!

 

Bezoek de website
IMG_4351.jpg
IMG_4351.jpg

Sarephta in Brugge

Het heel mooie Karmelklooster te Brugge bevat drie grote delen: de kerk met de gebedsruimte en de bibliotheek; het woongedeelte van de paters karmelieten; het opleidingshuis voor jonge karmelieten. Dit derde gedeelte is nu te groot voor deze opleidingstaak en is omgebouwd tot een gastenverblijf, een ‘Stiltecentrum’.

Zo kunnen de karmelieten hun leven delen met anderen. Dat behoort immers tot hun kerntaak in de Kerk en de samenleving. De jachtigheid en de complexiteit van de wereld vraagt om het tegengewicht van stilte en bezinning. Reculer pour mieux sauter: we hebben soms de eenvoud van een monastieke omgeving nodig om tot onszelf te komen en dan weer en beter bij te dragen in de samenleving.

Sarephta — ook wel eens met de toevoeging: ’t Stille Pand — heeft van de vroegere kloostercellen veertien sobere maar mooie kamers gemaakt met een wastafel, bed, stoel en kleerkast. Op de gang bevindt zich een gemeenschappelijke douche- en toiletruimte.

Achteraan in de kloostertuin bevinden zich drie ‘kluizen’, waar men een nog inniger stilte en (positieve) eenzaamheid kan ervaren.

Zo kan u intens meeleven met de gemeenschap ofwel jezelf onderdompelen in een zo groot mogelijke afzondering om de weldaad van de stilte te vinden.

 

Bezoek de website